joi, 28 aprilie 2016

Tort Egiptean


Ingrediente:
- 440 g nuca care se prajeste
- jumatate din cantitate se macina
- cealalta jumatate se zdrobeste si sa lasa bucatele mai mari

Foi (se fac 3 foi)

- ingrediente pentru o singura foaie:

  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura de faina
  • 3 linguri de nuca macinata
- se bat spuma albusurile peste care se adauga in ploaie zaharul (+ pliculetul de zahar vanilat) si se mixeaza pana devina o spuma tare si lucioasa
- cu o spatula se incorporeaza cu miscari lente faina si nuca macinata
- se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu folie de copt 
- se coace pana foaie prinde culoare deasupra
- se repeta procedura de 3 ori

Crema budinca
  • 6 galbenusuri 
  • 6 linguri de zahar 
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 170 g unt
  • esenta de vanilie
- intr-o craticioara se adauga galbenusurile si zaharul si se freaca pana se topeste zaharul
- se adauga faina si laptele
- se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana devine o budinca
 !! Aveti grija ca se prinde rapid si se afuma.
- se ia dupa foc si se lasa la racit, cat inca mai este calduta se adauga untul care este taiat bucatele si se mixeaza.
- crema se pune la frigider 

Crema de frisca 
  • 200 ml de frisca 
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci zdrobite
- se pune zaharul la topit si se lasa sa se caramelizeze
- pe o foaie de copt se pune zaharul caramelizat cu o lingura de lemn in strat subtire
- se bate frisca pana devine pufoasa
- se zdrobeste zaharul caramelizat si se opresc bucatelele mai mari pt decor
-se amesteca caramelul si nucile, apoi se pun peste frisca

Asamblare 
  1. Foaie
  2. Crema budinca
  3. Crema de frisca
  4. Foaie
  5. Crema de bundinca
  6. Crema de frisca
  7. Foaie 
  8. Crema de frisca 
  9. Se orneaza cu nuci si bucatile oprite din zaharul caramelizat (Se poate imbraca in frisca, peste asta este nevoie de inca 200 ml de frisca)
!! Tortul este cel mai gustos dupa 2 zile de stat de in frigider, dar este irezistibil si nu rezista atat!! 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers