Ingrediente:
- 440 g nuca care se prajeste
- jumatate din cantitate se macina
- cealalta jumatate se zdrobeste si sa lasa bucatele mai mari
Foi (se fac 3 foi)
- ingrediente pentru o singura foaie:
- 2 albusuri
- 2 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura de faina
- 3 linguri de nuca macinata
- se bat spuma albusurile peste care se adauga in ploaie zaharul (+ pliculetul de zahar vanilat) si se mixeaza pana devina o spuma tare si lucioasa
- cu o spatula se incorporeaza cu miscari lente faina si nuca macinata
- se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu folie de copt
- se coace pana foaie prinde culoare deasupra
- se repeta procedura de 3 ori
Crema budinca
- 6 galbenusuri
- 6 linguri de zahar
- 340 ml lapte
- 2 linguri de faina
- 170 g unt
- esenta de vanilie
- intr-o craticioara se adauga galbenusurile si zaharul si se freaca pana se topeste zaharul
- se adauga faina si laptele
- se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana devine o budinca
!! Aveti grija ca se prinde rapid si se afuma.
- se ia dupa foc si se lasa la racit, cat inca mai este calduta se adauga untul care este taiat bucatele si se mixeaza.
- crema se pune la frigider
Crema de frisca
- 200 ml de frisca
- 150 g zahar
- 120 g nuci zdrobite
- se pune zaharul la topit si se lasa sa se caramelizeze
- pe o foaie de copt se pune zaharul caramelizat cu o lingura de lemn in strat subtire
- se bate frisca pana devine pufoasa
- se zdrobeste zaharul caramelizat si se opresc bucatelele mai mari pt decor
-se amesteca caramelul si nucile, apoi se pun peste frisca
Asamblare
- Foaie
- Crema budinca
- Crema de frisca
- Foaie
- Crema de bundinca
- Crema de frisca
- Foaie
- Crema de frisca
- Se orneaza cu nuci si bucatile oprite din zaharul caramelizat (Se poate imbraca in frisca, peste asta este nevoie de inca 200 ml de frisca)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu