- 500 ml frisca
- 150-200 g zahar
- 30 g gelatina
- 200 ml lapte
- 300 g ciocolata 50% cacao
- nuci
-se pune gelatina pe baie de aburi, pana se incalzeste,dar sa nu fiarba
-se lasa gelatina la racit
-se mixeaza frisca cu zaharul si se pune 10 minute la rece
-se amesteca frisca cu gelatina racita
-iar ciocolata se topeste pe baie de aburi
Montare:
-compozitia se imparte in 3:
- prima parte se lasa alba
- in a doua parte se adauga un sfert din ciocolata topita
- in a treia parte se adauga restul de ciocolata topita
-se pune al doilea strat, apoi un rand de nuca faramata
- ultimul strat care este cel mai inchis la culoare
-se lasa la frigider 2-3 ore
-se pune o tava deasupra si se rastoarna
-se face o glazura de ciocolata si se orneaza
Pofta buna!! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu