vineri, 4 iulie 2014

Tort in 3 culori

Ingrediente:
  • 500 ml frisca
  • 150-200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 200 ml lapte
  • 300 g ciocolata 50% cacao
  • nuci
-se pune gelatina in laptele rece si se lasa 15 minute la umflat
-se pune gelatina pe baie de aburi, pana se incalzeste,dar sa nu fiarba
-se lasa gelatina la racit
-se mixeaza frisca cu zaharul si se pune 10 minute la rece
-se amesteca frisca cu gelatina racita
-iar ciocolata se topeste pe baie de aburi

Montare:
-compozitia se imparte in 3:
  • prima parte se lasa alba
  • in a doua parte se adauga un sfert din ciocolata topita
  • in a treia parte se adauga restul de ciocolata topita
-se pune primul strat, apoi un rand de nuca faramata,
-se pune al doilea strat, apoi un rand de nuca faramata
- ultimul strat care este cel mai inchis la culoare
-se lasa la frigider 2-3 ore
-se pune o tava deasupra si se rastoarna
-se face o glazura de ciocolata si se orneaza
Pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers