Foi de napolitana
Blat 1:
- 5 oua
- 5 lg faina
- 5 lg zahar
- 1-2 lg mac
- un praf de copt
- esenta de vanilie
-se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga in ploaie zaharul
-se pun 3 galbenusuri si cu mixerul se bate bine
- se punne praful de copt amestecat cu faina, dar se ia telul si se fac miscari de jos in sus
- se pune esenta si macul
Blat 2:
- 5 oua
- 3 lg nuca de cocos
- 2 lg faina
- 5 lg zahar
- praf de copt
- esenta de vanilie
- rahat cubulete
-se separa albusurile de galbenusuri
-se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul in ploaie
-se pune praful de copt amestecat cu nuca de cocos si faina, se amesteca cu miscari de jos in sus
-se pune esenta de vanilie si rahatul taiat cubulete
Crema:
- cele 7 galbenusuri ramase si un ou
- 150 zahar
- 500 ml lapte
- 4 lg faina
- esenta vanilie
- unt sau margarina
-se pune faina si apoi laptele si esenta
-se pune aceasta compozitie pe baie de aburi si pana se ingroasa, apoi se lasa la racit
-untul se bate cu mixerul si se adauga cate o lg de crema pana compozitia toata este integrata
Montare:
- o foaie de napolitana
- crema
- blat 1
- crema
- foaie de napolitana
- crema
- blat 2
- crema
- foaie napolitana
Pofta buna!! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu