duminică, 1 iunie 2014

Prajitura Rumba

Ingrediente:
Foi de napolitana
Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 1-2 lg mac
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
-se separa albusurile de galbenusuri
-se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga in ploaie zaharul
-se pun 3 galbenusuri si cu mixerul se bate bine
- se punne praful de copt amestecat cu faina, dar se ia telul si se fac miscari de jos in sus
- se pune esenta si macul

Blat 2:
  • 5 oua
  • 3 lg nuca de cocos
  • 2 lg faina
  • 5 lg zahar
  • praf de copt
  • esenta de vanilie
  • rahat cubulete 
-se separa albusurile de galbenusuri
-se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul in ploaie
-se pune praful de copt amestecat cu nuca de cocos si faina, se  amesteca cu miscari de jos in sus
-se pune esenta de vanilie si rahatul taiat cubulete

Crema:
  • cele 7 galbenusuri ramase si un ou
  • 150 zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie
  • unt sau margarina
-se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc
-se pune faina si apoi laptele si esenta
-se pune aceasta compozitie pe baie de aburi si pana se ingroasa, apoi se lasa la racit
-untul se bate cu mixerul si se adauga cate o lg de crema pana compozitia toata este integrata

Montare:
  1.  o foaie de napolitana
  2. crema
  3. blat 1
  4. crema
  5. foaie de napolitana
  6. crema
  7. blat 2
  8. crema
  9. foaie napolitana

Pofta buna!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers