joi, 28 aprilie 2016

Prajitura cu mac si crema de vanilie


Ingrediente

Foi ( se fac 3 foi):

1. O singura foaie de albus:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri de ulei
- batem albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste
- se pune uleiul 
- cu o paleta de lemn se incorporeaza usor faina cernuta
- compozitia se intinde intr-o tava tapetata cu foaie de copt
- se coace la foc mediu pana prinde culoare deasupra
- se scoate, se rastoarna si se dezlipeste foaia de copt
- se lasa la racit.

2. Se fac 2 foi de mac - ingrediente pt o singura foaie
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 5 linguri de mac
  • 2 linguri de faina
- se bat albusurile spuma. apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine tare
- se adauga macul  si apoi faina care se incorporeaza prin miscari lente de sus in jos
- se coace la fel ca prima foaie

Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 250g de unt minim 80% grasime
- amestecam galbenusurile cu zaharul si cu praful de budinca
- se adauga treptat laptele, se amesteca bine cu telu si se pune la foc mic
- amestecam mereu pana se ingroasa bine ca o budinca 
- se lasa la racit, cand este calduta se pune untul taiat felii si se mixeaza.

Decor:
  • nuca de cocos
Asamblare: 
  1. Foaie de mac
  2. Crema
  3. Foaie alba
  4. Crema
  5. Foaie de mac
  6.  Crema
  7. Nuca de cocos


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers