Ingrediente
Foi ( se fac 3 foi):
1. O singura foaie de albus:
- 3 albusuri
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri faina
- 2 linguri de ulei
- batem albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste
- se pune uleiul
- cu o paleta de lemn se incorporeaza usor faina cernuta
- compozitia se intinde intr-o tava tapetata cu foaie de copt
- se coace la foc mediu pana prinde culoare deasupra
- se scoate, se rastoarna si se dezlipeste foaia de copt
- se lasa la racit.
2. Se fac 2 foi de mac - ingrediente pt o singura foaie
- 3 albusuri
- 3 linguri de zahar
- 5 linguri de mac
- 2 linguri de faina
- se bat albusurile spuma. apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine tare
- se adauga macul si apoi faina care se incorporeaza prin miscari lente de sus in jos
- se coace la fel ca prima foaie
Crema:
- 7 galbenusuri
- 1 plic de budinca de vanilie
- 500 ml de lapte
- 6 linguri de zahar
- 250g de unt minim 80% grasime
- amestecam galbenusurile cu zaharul si cu praful de budinca
- se adauga treptat laptele, se amesteca bine cu telu si se pune la foc mic
- amestecam mereu pana se ingroasa bine ca o budinca
- se lasa la racit, cand este calduta se pune untul taiat felii si se mixeaza.
Decor:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu