luni, 2 iunie 2014

Saratele

Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g iaurt
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou si un galbenus pentru uns deasupra
  • cascaval ras,susan,mac, pentru ornat
-se pune faina intr-un vas mai mare si se amesteca cu untul, pana devine bobite mici
-se adauga drojdia si iaurtul, apoi se framanta bine => poate mai este necesar faina, daca aluatul este prea moale
-se lasa la dospit o jumatate de ora
- se intind foi dupa preferinte fie mai groase, fie mai subtiri, se ung cu ou ,se presara semintele sau cascavalul ras si sare
-se taie in felii potrivite si se pune la aragaz la foc iute, in partea cea mai superioara a aragazului.
Pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers