marți, 3 iunie 2014

Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente pentru crema de zahar ars:

  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 1 l lapte
  • esenta de rom
  • 6-7 lg de zahar pt caramelizat
-se bat cele 10 oua si se pun cele 10 lg de zahar
-se pune in fir subtire laptele care este incalzit
-se caramelizeaza zaharul si se tapeteaza tava
-se baga la cuptor aprox 20-30 minute

Blat:

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • praf de copt
  • esenta de rom
-se separa albusurile de galbenusuri
-se bat spuma albusurile si se adauga in ploaie zaharul
-se introduce faina amestecata cu praful de copt prin miscari lente
-se pune peste crema de zahar ars si se baga iar la cuptor
-se cand blatul este gata, se lasa la racit si se rastoarna invers ca siropul sa insiropeze blatul
Pofta buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers