- 1 kg faina
- 400 ml lapte
- 50 g drojdie
- 50 g zahar
- 2 oua
- 4 lg de ulei
- coaja de la o lamaie
- esenta de portocale
- un praf de sare
-se adauga un praf de sare, coaja de lamaie si zaharul, se amesteca componentele solide
- se dizolva drojdia in laptele caldut si se adauga: o lg de zahar, esenta de portocale si ouale batute inainte.
- se pune peste compozitia cu faina si se framanta bine
- cand este aproape gata, se adauga uleiul si se mai framanta pana este integrat
- aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini
-se lasa la dopsit 30 de minute
Montare:
-se intinde din aluat o foaie mare
- aceasta trebuie sa fie subtire pentru ca gogosile sa nu fie crude la mijloc
- pentru gogosi: se ia un pahar si se fac forme rotunde, acestea se lasa la dospit pe o tava
- pentru logos: se intind foi subtiri se umplu cu branza de oaie (care sa fie tare) si acestea se lasa la dospit
Pofta buna!!!! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu