luni, 21 iulie 2014

Gogosele si Logos

Ingrediente:
  •  1 kg faina
  • 400 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 50 g zahar 
  • 2 oua
  • 4 lg de ulei
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de portocale
  • un praf de sare
-se pune faina intr-un vas larg
-se adauga un praf de sare, coaja de lamaie si zaharul, se amesteca componentele solide
- se dizolva drojdia in laptele caldut si se adauga: o lg de zahar, esenta de portocale si ouale batute inainte.
- se pune peste compozitia cu faina si se framanta bine
- cand este aproape gata, se adauga uleiul si se mai framanta pana este integrat
- aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini
-se lasa la dopsit 30 de minute

Montare:
-se intinde din aluat o foaie mare
- aceasta trebuie sa fie subtire pentru ca gogosile sa nu fie crude la mijloc
  • pentru gogosi: se ia un pahar si se fac forme rotunde, acestea se lasa la dospit pe o tava
  • pentru logos: se intind foi subtiri se umplu cu branza de oaie  (care sa fie tare) si acestea se lasa la dospit
-se prajesc in baie de ulei.


Pofta buna!!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers