joi, 17 iulie 2014

Prajitura cu crema de caramel

Ingrediente foi:
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • faina cat cuprinde
-se amesteca toate ingredientele si se framanta pana rezulta un aluat fraged, usor de intins
-se coc foile pe fundul tavii de cuptor
-se lasa la racit foile

Crema:
  • 1 kg zahar
  • 2 kg lapte
  • 5 lg apa
  • 16 lg faina
  • 2 pachete de margarina
  • esenta de rom
-se caramelizeaza zaharul cu cele 5 lg de apa
-se adauga treptat faina, amestecand cu o lingura de lemn
-se stinge cu laptele, pus in fir subtire
- aveti grija ca o sa faca bule, sa nu va ardeti
-se lasa la fiert pana se ingroasa
-se da jos dupa foc si  se adauga esenta de rom,margarina si se amesteca cu telul intr-o singura directie
-compozitia se lasa la racit

Montare:
- o foaie
-crema
 -deasupra se pune nuca de cocos

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers