joi, 17 iulie 2014

Tort de ciocolata

Ingrediente blat:
  •  10 oua
  • 10 lg de zahar
  • 10 lg de faina
  • 4 lg cacao
  • praf de copt
  • esenta rom
- se separa galbenusurile de albusuri
-se bat spuma albusurile si se adauga zaharul, se mixeaza bine pana devinde tare
-se adauga galbenusurile pe rand si se continua mixarea
- se pune in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacao, care trebuie integrata prin miscari lente cu telu
-se pune intr-o tava rontunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina
- se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute, se face testul cu scobitoarea

Crema:
  • 500 ml de frisca
  • 300 g de ciocolata 50% cacao
  • 5 lg de lapte
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
-se topeste pe baie de aburi ciocolata peste care se adauga laptele si zaharul
-se omogenizeaza compozitia si se da jos dupa baie de aburi
-se lasa la racit 5 minute
-se adauga peste frisca lichida
-se bate cu mixerul si se adauga esenta de rom
-se lasa crema la frigider 15 minute

Siropul:
  • 700 ml de apa
  • 300 g zahar
  • 4 pliculete de cappuccino
  • esenta de rom
-se pune apa la fiert
-cand da in clocot se pune zaharul, se lasa la dizolvat
-cand se da jos e pune cappuccino si esenta de rom
-se lasa la racit
-poate mai ramane sirop, insa depinde de gustul fiecaruia

Montare:
-se taie blatul in doua
-se insiropeaza prima parte
-se adauga crema si se mai opreste pt ornat
-se  pune cel de-al doilea blat
-se insiropeaza blatul
-se pune orneaza tortul cu crema ramasa ( pentru ornat: ciocolata de menaj, o puteti topii si amesteca cu putin unt => glazura, nuci macinate , fulgi de migdale)
Pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers