joi, 12 iunie 2014

Cornuri cu gem de mure

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • o cana de lapte
  • coaja de o lamaie
  • esenta de vanilie
  • o lingurita sare
-se pune faina intr-un vas larg, se adauga un praf de sare si apoi zaharul
-se incalzeste laptele si se pune impreuna cu ouale, drojdia
-se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie
-se framanta bine de tot si apoi se adauga 50 ml de ulei cald si se framanta pana cand se desprinde de peretii vasului.
-se lasa la dospit 30 de minute

Umplutura:
-gem de mure
- gem de prune
-gem de mere

Montare:
- se intinde foaie rotunda si se taie in patru, in forma de cruce si fiecare triunghi se umple in partea bazala si se ruleaza spre partea subtire
-se pun in tava si se lasa la crescut 10-15 minute, acoperite cu un prosop
-se ung cu ou si se presara susan deasupra

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers