- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 100 g zahar
- 50 ml ulei
- 2 oua
- o cana de lapte
- coaja de o lamaie
- esenta de vanilie
- o lingurita sare
-se incalzeste laptele si se pune impreuna cu ouale, drojdia
-se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie
-se framanta bine de tot si apoi se adauga 50 ml de ulei cald si se framanta pana cand se desprinde de peretii vasului.
-se lasa la dospit 30 de minute
Umplutura:
-gem de mure
- gem de prune
-gem de mere
Montare:
- se intinde foaie rotunda si se taie in patru, in forma de cruce si fiecare triunghi se umple in partea bazala si se ruleaza spre partea subtire
-se pun in tava si se lasa la crescut 10-15 minute, acoperite cu un prosop
-se ung cu ou si se presara susan deasupra
Pofta buna! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu