- 4 pulpe inferiore( eu fac cu tacamuri de pui )
- 1 l de apa
- 2 morcovi
- o jumatate de telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei galben
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel
- sare
-se spala carnea din mai multe ape si se pune la fiert
-cand incepe sa fiarba o sa faca o spuma la suprafata, trebuie luata constant pt ca supa sa fie limpede
-se lasa la fiert 20 de minute
- in acest timp se curata legumele, se spala si se taie : morcovii, telina,pastarnacul si ardeiul bastonase, iar ceapa si usturoiul se lasa intreagi pentru a fii usor de scos la sfarsit
- dupa ce carnea a fiert se scoate din supa si se pun legumele
- se ia carnea de pe oase (la tacamuri e mai usor dupa de mancat) si se pune la loc in supa
-se lasa sa fiarba impreuna pana se inmoaie legumele aprox 20-30 de minute
-se asezoneaza cu sare dup gust si se adauga fideaua cu 1-2 minute inainte sa stingi focul
-se pune patrunjelul ultima data si se pune capacul pe oala ca sa se abureasca, nu sa fiarba.
Pofta buna!! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu