vineri, 6 iunie 2014

Orez cu sos alb

Ingrediente:

  • 1 cana de orez
  • 1-2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 100 g ciuperci
  • un pahar de vin alb
  • smantana 
  • 2 lg faina
  • 2 lg ulei
  • sare, piper, busuioc
- se spala orezul din 2-3 ape si se pune la fiert cu 3 cani de apa si 1 lingurita de sare
-se toaca ceapa solzisori, dovlecelul rondele si ciupercile felii lungi
- se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida, apoi se pune dovlecelul si ciupercile, se stinge cu paharul de vin alb si se asezoneaza dupa gust.
-se  amesteca cele 2 lg de faina cu 1 lg de apa si se adauga peste smantana
-dupa ce s-a evaporat vinul si legumele sunt fierte, se adauga sosul alb si se lasa la fiert 5 minute la foc mic
- orezul trebuie sa fie fiert al dente si se pune sub un jet de apa rece, apoi se lasa la scurs de apa.
- se dauga orezul peste compozitia cu sos alb si se mai lasa la fiert 5 minute, apoi se lasa la odihnit 10-15 minute.
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers