- 6-7 mere (depinde de forma de copt)
- 10 lg zahar
- stafide,nuca,dulceata,scortisoara
-se caramelizeaza zaharul, pana devine auriu, insa aveti grija sa nu devina prea inchis la culoare pt ca devine amar
-in locul cotorului se pune dulceata,stafidele si nuca,deasupra se presara scortisoara
- se baga la cuptor 15-20 de minute
-peste merele caramelizate se adauga blatul
Blat:
- 7 oua
- 7 lg zahar
- 7 lg faina
- praf de copt
- esenta de rom
-se adaga un ploaie zaharul
-se adauga pe rand galbenusurile
-se incorporeaza praful de copt cu faina , prin miscari lente cu telul
-se pune esenta de rom
-se pune la cuptor aprox 30 de minute se verifica cu scobitoarea, daca este curata dupa ce ati intepat blatul atunci este gata
Pofta buna!! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu