luni, 2 iunie 2014

Tort cu mere caramelizate

Ingrediente:
  • 6-7 mere (depinde de forma de copt)
  • 10 lg zahar
  • stafide,nuca,dulceata,scortisoara
- se decojesc si se inlatura cotorul merelor
-se caramelizeaza zaharul, pana devine auriu, insa aveti grija sa nu devina prea inchis la culoare pt ca devine amar
-in locul cotorului se pune dulceata,stafidele si nuca,deasupra se presara scortisoara
- se baga la cuptor 15-20 de minute
-peste merele caramelizate se adauga blatul
Blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • praf de copt
  • esenta de rom
-se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu un praf de sare
-se adaga un ploaie zaharul
-se adauga pe rand galbenusurile
-se incorporeaza praful de copt cu faina , prin miscari lente cu telul
-se pune esenta de rom
-se pune la cuptor aprox 30 de minute se verifica cu scobitoarea, daca este curata dupa ce ati intepat blatul atunci este gata
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogroll

Followers